Paardenpension 't Arve

Over ons

  

Historie

Paardenpension 't Arve bestaat sinds 1998. Voordien had de familie ten Arve een gemengd bedrijf aan de rand van de kern Ruurlo. Vanwege uitbreiding van het het industrieterrein Everskamp moest het agrarisch bedrijf van de familie verplaatst worden. Op de huidige locatie aan de Koedijk 3 in het Ruurlosebroek is toen een nieuw bedrijf gebouwd speciaal voor het opfokken van jonge paarden dat sindsdien gerund werd door Jan ten Arve en zijn dochter Rianne Mulder- ten Arve.

Wie zijn wij

Medio 2014 geniet Jan ten Arve volgens de letteren der wet van zijn welverdiende pensioen. Het paardenpension wordt sindsdien volledig gerund door zijn dochter Rianne en haar echtgenoot Klaasjan Mulder. Klaasjan en Rianne hebben 3 kinderen, Harm, Marte en Krijn die samen met hun opa Jan ook de nodige steentjes bijdragen in de bedrijfsvoering.

Rianne is naast haar werk op het paardenopfokbedrijf dressuurruiter op landelijk niveau en daarnaast ook nog 2 dagen per week als verpleegkundige werkzaam in het Gelre ziekenhuis in Zutphen. Klaasjan werkt 4 dagen in de week in de aansturing van een loon- en grondverzetbedrijf in de buurt en is in zijn vrije tijd voorzitter van de Landelijke Rijvereniging Ruurlo.

Het bedrijf

Paardenpension 't Arve beschikt over circa 16 hectare weidegrond dat volledig ingericht is op het houden van groepen paarden. De afrasteringen zijn van Gallagher (Equi)materialen en elke afzonderlijke weide heeft een zelfdrinker zodat vers water gegarandeerd is.

Naast een aantal losse boxen voor sportpaarden, merries met veulens of paarden op rust of met pensioen, zijn er een groot aantal groepshuisvestingsstallen voor jaarlingen, tweejarigen of driejarige paarden en een speciale groepsstal voor veulens. De paarden staan allemaal op stro. In de boxen wordt hier desgewenst of soms noodgedwongen een uitzondering op gemaakt door vlas of zaagsel te strooien.

Het opfokbedrijf beschikt verder over twee veilige paddocks en een stapmolen voor de sportpaarden.

Naast het opfokken van jonge paarden hebben wij ons in de loop der jaren meer en meer gespecialiseerd in het afveulenen van zowel onze eigen merries als de dragende merries van meerdere klanten. Hiertoe beschikken wij over een een aantal specialistische materialen zoals meerdere geboortemelders en een moderne bewakingscamera in de stal die per ipad of smartphone overal ter wereld gevolgd kan worden.

Onze paarden

Met onze eigen fokmerries proberen we elk jaar een aantal veulens te fokken voor de verkoop. Rianne maakt een deel van de eigen kweek zelf zadelmak en brengt de jonge paarden namens de Landelijke Rijvereniging Ruurlo uit op landelijk niveau in de dressuursport.